Jennin jälkikoulutus

23.09.2020

Jenni Laaksosen  tuli kouluttamaan Saimaan pelastuskoirien koirakoita jälkityöskentelyn saloihin 19. -20.9.2020. Mukana oli kaikkiaan 8 koirakkoa, muutama oli aloittelevampi ja loput kokeneempia. 

Evääksi saimme K-Sammonlahden sponsoroimana runsaasti herkkuja, suurkiitos tästä!

Ensimmäisenä päivänä Jenni kartoitti koirakoiden lähtötilanteen ja seuraavana päivänä pureuduttiin tarkemmin harjoitusta tarvittaviin osa-alueisiin. Näitä oli muunmuassa takajäljen ehkäisy, vauhdin hidastaminen ja tarkkuuden lisääminen sekä jäljen nosto. Kuten kuvasta näkyy, välillä haettiin johdatusta jopa korkeammilta voimilta!

Ennen kun siirryttiin maastoon tallomaan jälkiä, käytiin kaikkien koirien palkkautuminen läpi. Ohjaajan tulee tietää mistä koira parhaiten palkkautuu. Jenni käytti hyvää vertausta siihen; jos saisit yhtäkkiä saman verran palkkaa kuin ennenkin, mutta se maksettaisi ruplina, niin olisitko tyytyväinen?

Lauantain päätteeksi tehtiin kokeneemmille koirakoille jäljet vanhentumaan yön yli ja ne ajettiin heti sunnuntaina aamulla. Muutamalle koiralle tämä oli ensimmäinen näin pitkä vanhenemisaika laatuaan, mutta kaikki selvitti jäljet kunnialla.

.

Muiden koirakoiden työskentelyä seuratessa oppi paljon, mutta perässäkävelijöille jai aikaa poimia matkalta sieniäkin, joita todellakin riitti (siitä kykkimiskuvat)! 

Kurssilaisten palaute oli kiittävää ja kaikki saivat uutta oppia sekä työkaluja työstää ongelmakohtia jatkossa.