Mellun hakukoulutus

07.07.2020

Mellu Multas  piti Saimaan Pelastuskoirat ry:n jäsenille hakukoulutusviikonlopun 27. - 28.6.2020. 

Kaikkiaan 13 koirakkoa osallistui koulutukseen. Ensimmäisenä päivänä ei helteen takia laitettu koiria juurikaan metsään, vaan keskityttiin teoriaan. Teoriaosuudessa käytiin läpi mm. kartanlukua, karttamerkkien tulkintaa, etsintäsuunnitelman tekoa kartan avulla sekä alueiden lohkomisharjoittelua kartalle. Eniten käytettiin kuitenkin aikaa keskusteluun, jossa jokainen kävi läpi nykytilanteensa ja haasteensa koulutuksessa. Tämä perinpohjainen keskustelu ja kokemusten vaihto koettiin erittäin hyödyllisenä. Jälkikäteen todettiin, että päivä oli hyvin antoisa ilman käytännön harjoituksiakin.

Sunnuntaina mentiin metsään ja teemana oli pistotustyöskentely. Osalle koirakoista pistotus oli uutta, joten siitä saatiin peruskäsitteet. Lisäksi radalle laitettiin haastetta häiriöiden muodossa ja siinä oli monella koiralla ihmettelemistä kun puita oli puettu sadeviittoihin jne. Kuten alla olevasta videosta näkyy, tämänkaltaiset häiriöt todella toimi häiriönä :)

Kaiken kaikkiaan kokemukset koulutuksesta olivat todella positiiviset ja kutsumme varmasti Mellun uudelleenkin meitä kouluttamaan!


.